Nászajándék

Az ember talán legfontosabb pillanatainak egyike, amikor megpillantja és megismei azt az embert, aki később aztán életének minden mozzanatát végig kíséri, vagyis párt, örök társat talál magának. Az a pillanat és az a helyszín azt gondolom örökre emlékezetes marad minkét ember számára. Lehetnek ezek a sztorik, vagyis a megismerkedés pillanatai viccesek vagy épp valamilyen szomorú helyzetben a legjobb pillanatok, biztos, hogy minkét ember örök életére az emlékeibe vési, amikor két ember találkozott, és soha többé el nem engedték valójában egymás kezét.

Én is így voltam ezzel. Sosem felejtem el azt a napot, amikor egy nagyon fárasztó időszakban, a vizsgaidőszak végén, a munka mellett szinte bármikor el tudtam volna aludni, és a barátaim kitalálták, hogy a hétvégét töltsük lenn a Balaton parton. Még mérges is voltam, hogy pihenni szeretnék, de nyilván, le nem maradtam volna semmi ilyenről, így tehát pénteken, munka után útnak is indultam. Sosem felejtem el, amikor kiértem a Balaton parton a móló végébe. Kacsák úsztak a vízen és ment le a nap. Egészen elképesztően gyönyörű volt. Később aztán egyszer csak oda ült mellém egy fiatal férfi, és megkérdezte, hogy zavarna -e ha ő is csak csendben csodálná a tájat? Én persze válaszoltam, hogy dehogyis zavarna. Ezután körülbelül fél órát csak csendben ültünk egymás társaságában és néztük, ahogy megy le a nap. Én pedig tudom jól, hogy ha egy ember társaságában csendben, szó nélkül ennyire könnyedén el tud tölteni egy nő időt, akkor annak bizony szerepe van. Így, amikor megkérdezte, hogy meghívhat-e vacsorázni esetleg, azonnal igent mondtam. Attól kezdve elválaszthatatlanok vagyunk egymástól. Mint valami tündérmesében.

Nemrég volt az esküvőnk, ami életem egyik legboldogabb napja volt, és mindennek, az elmúlt hat évnek, az esküvőnek, a szeretetemnek, hálámnak jeléül rendeltem egy ajándékot, a Kék Balaton vászonkép formájában a szalaibalazs.hu oldalról, amit már alig várok, hogy kibontson, mert ugyanazt a látképet adja, mint amit láttunk akkor, amikor életünkben először találkoztunk.

Leave a Comment