Nagyobb probléma is állhat a háttérben!

Az ember manapság már eljutott sajnos arra a szintre, hogy az esetek többségében saját maga a legutolsó. Ha fáj valamije, akkor a végtelenségig tudja húzni az időt és nem foglalkozik magával, hogy ha lelki teher nyomja a vállát vagy magánéleti problémája van, akkor azt a szőnyeg alá söpri, mindemellett pedig folyamatos stressznek van kitéve, ami sem az idegrendszert, sem az izmokat sem pedig az immunrendszert nem kíméli. Így pedig viszonylag gyorsan el tudunk oda jutni sajnos, hogy komolyabb, makacsabb problémánk van, amit nehezebben tudunk aztán kezelni mint gondoltuk volna.

Nekem nem olyan régen egy egészen egyszerűnek tűnő derékfájás nehezítette az életemet. Először nem is annyira foglalkoztam vele megmondom őszintén. Kicsit nehezebben keltem fel reggelente, hol jobban, hol rosszabbul voltam, de annyira nem okozott problémát, hogy ne tudtam volna mozogni vagy ellátni a mindennapi feladataimat. Még talán olyan időszak is volt, hogy teljesen eltűnt a fájdalom. Persze később újra felütötte a fejét. Egészen addig nem foglalkoztatott a dolog, még nem odáig jutottam el, hogy nem tudtam fájdalom nélkül már megfordulni sem az ágyban.

Akkor már gondoltam, hogy valamit kellene vele kezdeni, de hova menjek ezzel? A háziorvos nem igazán tud segíteni az ilyen problémákban, komolyabb szakembert pedig nem is ismerek és azt sem tudtam kihez fordulhatnék ezzel. Az egyik nagyon jó ismerősöm javaslatára aztán felkerestem a www.lamiris.hu oldalt, ahol kértem is egy időpontot, úgy gondoltam, hogy a masszázs és a csontkovácsolás segítséget jelent majd.

Mariann fel is vette velem a kapcsolatot, és már telefonon részletesen kikérdezett a problémámat illetően, és olyan dolgokra is felhívta a figyelmem, ami addig felsem tűnt. Például hogy már zsibbadt is néha a lábam és hogy kisugárzik a fájdalom a fenekem felé. Éppen ezért abban maradtunk, hogy a kezelés előtt mindenképpen szükség van egy mri felvétel készítésére, hogy lássuk pontosan milyen állapotban van a derekam. Ő már szerintem akkor tudta, amit én csak később tudtam meg, hogy gerincsérv ütötte fel a fejét az életemben.

Hála a jó égnek ettől sem rémült meg, csak teljesen más lehetőségek és módszerek alkotják a kezelési terápiát. Ma már nincs fájdalmam. Havi egyszer látogatok el Mariannhoz a Lamiris masszázsszalon otthonos kezelőjébe, otthoni tornagyakorlatok gerincsérvre a mindennapi életem részét képezik már, és folyamatosan javulok hála az égnek. Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy derékfájás estében azonnal vegye fel vele a kapcsolatot, ne halogassa addig, még úgy jár mint én.

Leave a Comment