Beázott telefonra házi praktikák. Bejönnek egyáltalán?

Van, aki az ebéd vásárlással spórol és otthon főz magának, van, aki turkálóban vesz ruhákat új helyett, van, aki megjavítja, felújítja bútorait, hogy ne kelljen újat venni és van, aki otthon akarja kiszárítani a beázott telefonját. Vajon melyik a fentiek közül a kakukktojás? Lehúzva a leplet a nagy titokról, a mobilos kísérletező az, aki kilóg a sorból, mert ő ezzel a megoldással nem biztos hogy spórolni tud, sőt!

Ha ejtettél már bele vízbe mobiltelefont, vagy borult már ki fél liter üdítő a telódra, akkor tudod miről beszélünk. Ilyenkor a telefon olyan részeibe is belefolyik a víz, ahonnan nem tudod otthoni praktikákkal kiszedni és ez hosszú távon a telefon károsodásához, sőt a teljes tönkremeneteléhez is vezethet. Őrületes listák keringenek a neten arról hogyan lehet kiszárítani egy telefont, de ha nem bánod, mi nem adnánk bugyuta tippeket, amik között még mikrohullámú sütőt is ajánlanak. A lényeg, hogy minél hamarabb eljuttasd az androidszerviz.hu csapatához a beázott telefont és értő kezekre bízd a dolgot, akik ráadásul profi eszközöket is be tudnak vetni a telefon megmentésének érdekében. Az android szervizbe szervizfutár segítségével tudod a leggyorsabban eljuttatni a telefont, de tudjuk, hogy sok baleset nem feltétlenül munkaidőben történik.

Ahhoz hogy a következő munkanapig valamit segíteni tudj a helyzeten, két tanácsot tudunk adni, amivel tényleg nem tudsz rontani:

Ha még be van kapcsolva a telefon, kapcsold ki gyorsan és ha lehetséges (levehető hátlapú a telefonod) vedd ki az aksit és a sim kártyát. Majd tedd be egy tál rizsbe a telefont, így a száraz rizs annyi nedvességet szív majd magába a telefon réseiből, amennyit csak tud. Ezután rendeld meg a futárt és küldd be mihamarabb javításra a telefont.

Leave a Comment