A gyerekeim örömére

Amikor a családba gyerekek érkeznek a feje tetejére áll minden. Még egy gyerek esetében is, hiszen nagy felelősséggel jár gyereket vállalni, minden szülő fejében legalább egyszer biztosan megfordul, hogy jól csinálja-e amit csinál és hogy nem ront -e el valamit, aminek rossz következményei lehetnek. Nálunk sem volt ez máshogy, főleg, hogy nagyon kevés különbség van a két gyerek között. Ahogy lehetett már teherbe is estem a második gyerekkel, így tulajdonképpen a feladatok és a feszültség az én esetemben csak fokozódott. Persze rengetegen a segítségemre voltak, nem panaszkodhatom, az édesanyám például egyben a legjobb barátom is és sok esetben nagyon sok jó tanáccsal látott el, mit hogy érdemes csinálni, és mindig megnyugtatott, ha kétségeim támadtak volna, hogy jól  csináljuk-e a dolgokat.

Ma már nagyobbak a gyerekek, és valóban igaz a mondás, hogy a feladatok és problémák változnak, de nem lesz belőlük kevesebb akkor sem, ha nagyobbak lesznek a gyerekek. Most például azzal küzdöttünk nagyon sokat, hogy a gyerekek egyáltalán nem akarják megenni a gyümölcsöket. Egyiket sem. És én ezt azért nem értem, mert amíg terhes voltam csak a gyümölcsöket kívántam, és azt gondoltam, hogy bármelyiket örömmel fogják fogyasztani, de tévedtem. Most azonban kicsi csellel azt hiszem megtaláltuk a megoldást a dolgokra.

A gyümölcslevek világát hívtam ugyanis segítségül, azon belül is a nagyon minőségi és egészséges termékeket gyártó simigyümölcslé termékeit, amik hozzáadott cukor nélkül és megfelelő vitamin mennyiséggel, gondosan válogatott, minőségi gyümölcsből segítenek egy kis vitamint és nyomelemeket varázsolnom a gyerekek asztalára is. Úgy látom, most már ezzel legalább nem lesz gond. Megszerették és előszeretettel isszák főleg az almalevet, ami a férjem személyes kedvence is egyben.

Leave a Comment