Nélküle a festés kínszenvedés

Mondanom sem kell, hogy a jelenlegi piaci helyzet az építőipar és a felújítások terén a mi terveinket is nagymértékben alakította a férjemmel. Én közgazdászként egy hihetetlen részletes és mindenre kiterjedő tervet készítettem a felújításhoz, hiszen megvettünk egy régi kis kertes házat és úgy terveztük hogy átalakítjuk és felújítjuk. Persze közben minden iszonyatosan megdrágult, így nem hogy a teljes felújításra nem jutott elegendő pénzünk, hanem bizony néhány dolgot láthatóan magunknak kellett megoldanunk a felújításból is, hiszen nem maradt rá forrás. Persze nem a gázszerelés vagy a vízvezetékek átalakítása és az elektromos hálózat felújítása volt az, amire a választás esett, hanem a festés és a burkolás, amit talán még mi is meg tudunk csinálni minőséggel és szép kivitelben, persze megfelelő utánajárás és tanulás után.

Ehhez pedig barkács bolt segítségét kellett kérnünk, és megmondom őszintén, hogy én sokkal könnyebbnek gondoltam a keresgélést, ehhez képest azonban csak olyan helyeket találtunk, ahol nem hogy segítőkésznek nem bizonyultak az eladók, de még a kérdéseinkre sem minden esetben tudtak válaszolni sajnos. Később aztán hála a jó égnek rátaláltunk a fabrikshop.hu csapatára, és a falcsiszoló zsiráf volt a legeslegjobb javaslatuk, hiszen ez a szuper kis szerkezet hihetetlen sokat segített a férjemnek a csiszolás feladatának ellátásában. Persze azt is meg kell vallani, hogy ezzel együtt a szép és sima felület festése már gyerekjáték volt, azt azonban mégiscsak én csináltam.

Rá is ébredtünk mindketten a férjemmel, hogy iszonyatosan jó, hogy ketten csináltuk a festést, hiszen így mindkettőnk keze nyoma rajta van a házon, és van olyan felújítási feladat, amit együtt végeztünk el és együtt oldottunk meg. Hihetetlen nagy élmény, hogy akárhová nézünk a két kezünk munkáját látjuk. Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy legalább egy pár kisebb feladatot maga végezzen el a felújításból.

Leave a Comment